AGENDA 2020

The standard time zone on our agenda is Mexico City, CDMX, Mexico (UTC-5)

Other time zones:
Santiago / Miami : CDMX +1 (UTC-4)
Buenos Aires/São Paulo : CDMX+2 (UTC-3)

    Day

  • DAY 1
  • Networking Activities
  • One-to-One Sessions
  • Panel Discussions
  • Others

  • 09:00 - 09:50 CDMX | 50 mins

    Fan engagement in the “new normality” era of empty stadiums  

    • Graphic visual and audio effect to enhance broadcasting

    • New multiplatform resources to keep fans motivated

    • Social networks, video and OTT engagement

  • 09:50 - 10:20 CDMX | 30 mins

    Break & Networking  

    Break & Networking

  • 10:20 - 11:10 CDMX | 50 mins

    Sport TV gamification and sport betting opportunities for OTT  

    • Gamification as an entertainment tool for sport broadcasting

    • OTT rights and strategies of the new Latin American betting operators

    • Sport broadcasting and betting partnerships

  • 11:10 - 11:40 CDMX | 30 mins

    Break & Networking  

    Break & Networking

  • 11:40 - 12:30 CDMX | 50 mins

    New online video sports piracy threats in Latin America  

    • The new P2P sport piracy map

    • How to identify and fight pirates during live events

    • Watermarking and blocking solutions and strategies

  • 12:30 - 13:20 CDMX | 50 mins

    The changing face of sports broadcasting in the pandemic era  

    • Viewer Engagement

    • Storytelling challenges

    • Winner and loser sports

    • Remote Production

  • 13:30 - 14:30 CDMX | 60 mins

    Detect and fight online live sports piracy in Latin America  

    • Main sources of sports piracy in Latin America and worldwide

    • New monitoring deployments for sports piracy

    • The role of sports TV Networks

    • Strategies from sports national associations and regional confederations

  • 14:30 - 15:30 CDMX | 60 mins

    LUNCH TIME  

    LUNCH TIME

  • 15:30 - 16:20 CDMX | 50 mins

    Sports fans and team OTTs – Content and monetization strategies  

    Why to set up a team OTT? Fan engagement or monetization?

    Team rights management vs. league rights management

    Alternative video content strategies for fans

    Monetization models: subscription, sponsoring and season ticket bundles

  • 16:30 - 17:20 CDMX | 50 mins

    How to introduce e-Sports boom in Pay TV  

    • Live streaming of eSports leagues by Pay TV operators in broadcasting & streaming

    • How to create eSports linear Pay TV channel: event duration and discussion programming

    • How to integrate eSports into traditional sports networks

  • 17:30 - 18:20 CDMX | 50 mins

    The challenge of sport rights dealings during the pandemia  

    • How to negotiate sports broadcast rights deals in a Covid-19 world

    • What happened with sports rights value chain in 2020 with cancellations, postponing and modifications?

    • Which sports right has become more attractive in the pandemic scenario?

    • What can we expect for 2021 and beyond. Leagues, Olympics, world cup? How to negotiate rights in uncertainty?

  • 18:20 - 18:30 CDMX | 10 mins

    Closing remarks  

    Closing remarks